Aditivii alimentari – prieteni sau dusmani?

Produse alimentare fara aditivi potential periculosi

Lista de aditivi alimentari permisi si aprobati de Uniunea Europeana ajunge la aproximativ 300 si aproape fiecare produs de pe rafturi contine E-uri, fie ca sunt trecute cu denumirea completa sau cu un cod international care incepe cu litera E. Din pacate foarte putini romani inteleg continutul unei etichete alimentare sau au la indemana un ajutor pentru a evalua un produs.

Atunci ce arme au romanii pentru a lua decizii informate si mai sanatoase pentru familiile lor? Incepand cu 2014 a fost lansata si in Romania marca CEFF Certified E-Friendly Food, marca inregistrata la nivelul Uniunii Europene, care atesta faptul ca produsele alimentare inscriptionate cu acest logo nu contin conservanti, indulcitori, coloranti artificiali sau glutamati cu potential periculos sau controversati.

CEFF vine tocmai ca raspuns la aceasta nevoie si evalueaza lista de ingrediente in conformitate cu reglementarile Uniunii Europene, dar si pe cele locale. CEFF pune de asemenea la dispozitia consumatorilor lista completa a aditivilor alimentari pe pagina www.ceff.info, unde sunt evidentiate E-urile controversate precum si cele considerate inofensive de specialisti.

Initiativa CEFF este independenta si se concentreaza asupra celor mai controversati aditivi. Aceasta informeaza cu privire la:
• Garantia ca produsele certificate nu contin conservanti, coloranti artficiali, indulcitori si glutamati cu potential periculos pentru sanatate sau controversati.
• Siguranta ca achizitionati alimente cu un continut scazut de chimicale raportat la alte produse similare.
• Usurinta in alegerea unor produse similare fara a mai citi etichetele.
• Increderea ca va influentati sanatatea pozitiv reducand consumul de aditivi periculosi din dieta dumneavoastra.
• Organismul nu are nevoie de acesti aditivi, care nu au valoare nutritionala, iar organismul nu ii recunoaste.
• Reguli clare si independente (nemanipulate) pentru certificare.

Aceasta initiativa este o premiera pe piata romaneasca si vine ca raspuns la studiile efectuate la nivel national, care au aratat nevoia tot mai mare a consumatorilor de informatii clare si transparente cu privire la adaosurile de aditivi din alimente, precum si la nevoia de a aduce un impact benefic asupra sanatatii si familiei lor. Astazi, CEFF este prezenta in Cehia, Slovacia si Polonia, Romania fiind a patra tara in care se lanseaza.

Putesi gasi mai multe informatii pe www.ceff.info sau pe pagina de Facebook CEFF Romania.

Rate this item
(1 Vote)

Parteneri Baby Boom Show


Va informam ca EUROEXPO FAIRS este inregistrata la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu numarul 15338 si prelucreaza informatiile furnizate de dumneavoastra prin intermediul documentelor de pe acest site, in scopul utilizarii acestora pentru reclama, marketing si publicitate. Astfel, datele furnizate de Dumneavoastra, prin intermediul unui chestionar (nume, prenume, telefon, mail, adresa, profesie, domenii de interes) ne permit sa va tinem la curent cu activitatea noastra. In plus va aducem la cunostinta faptul ca informatiile culese nu vor fi dezvaluite nici chiar partial, fara acordul Dumneavoastra.

Despre noi

Suntem o companie cu o experienta de 13 ani pe piata organizarii targurilor, expozitiilor si evenimentelor speciale. Pentru mai multe detalii despre Euroexpo Fairs, accesati linkul: www.euroexpo.ro.

Date eveniment

Baby Boom Show
31 august – 3 septembrie 2017
Pavilionul Central ROMEXPO

Contact

Pentru informații generale despre eveniment vă rugăm să ne contactați la:
Email: babyboom@euroexpo.ro
Mob.: +40.21.321.60.30
Tel.: +40.21.321.60.35
Blvd. Expozitiei nr. 7, sector 1, cod postal 12101