Reflexele nou-născutului sau reflexele arhaice

Reflexele nou-născutului sau reflexele arhaice

Reflexele nou-născutului: o moștenire a vieții intrauterine

Mersul automat Când este ținut în poziție verticală, de subsuori, și tălpile îi ating masa sau dușumeaua, nou-născutul are mișcări care imită mersul, alternând flexia și extensia piciorușelor.

Reflexul de îmbrățișare sau de tresărire (reflexul lui Moro) Un stimul extern puternic îl sperie, de exemplu: o ușă trântită, îl întinzi prea repede pe masa de înfășat, schimbarea scutecelor se face repede, trăgând scutecul de sub el. Vei observa că puiuțul tău își întinde spatele, își lasă capul pe spate și-și deschide brațele (extensie-abducție) apoi le închide (flexie-adducție), ca și cum ar îmbrățișa.

Înșfăcarea Dacă pui un deget în mânuța nou-născutului, reflexul lui va fi de a-l prinde.

Reflexul de alungire încrucișat Când scarpini ușor talpa piciorului, piciorul se îndoaie și laba se întoarce spre punctul stimulat.

Reflexul de căutare Nou-născutul întparce capul dintr-o parte în alta, căutând sânul mamei, permițând nou-născutului să se hrănească.

Reflexul înotului permite bebelușului să-și țină respirația de apă. Acesta dispare în mod spontan în luna a patra, ca și mișcările de înot automat.

sursa: www.mami.ro
Rate this item
(0 votes)

Parteneri Baby Boom Show


Va informam ca EUROEXPO FAIRS este inregistrata la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu numarul 15338 si prelucreaza informatiile furnizate de dumneavoastra prin intermediul documentelor de pe acest site, in scopul utilizarii acestora pentru reclama, marketing si publicitate. Astfel, datele furnizate de Dumneavoastra, prin intermediul unui chestionar (nume, prenume, telefon, mail, adresa, profesie, domenii de interes) ne permit sa va tinem la curent cu activitatea noastra. In plus va aducem la cunostinta faptul ca informatiile culese nu vor fi dezvaluite nici chiar partial, fara acordul Dumneavoastra.

Despre noi

Suntem o companie cu o experienta de 13 ani pe piata organizarii targurilor, expozitiilor si evenimentelor speciale. Pentru mai multe detalii despre Euroexpo Fairs, accesati linkul: www.euroexpo.ro.

Date eveniment

Baby Boom Show
31 august – 3 septembrie 2017
Pavilionul Central ROMEXPO

Contact

Pentru informații generale despre eveniment vă rugăm să ne contactați la:
Email: babyboom@euroexpo.ro
Mob.: +40.21.321.60.30
Tel.: +40.21.321.60.35
Blvd. Expozitiei nr. 7, sector 1, cod postal 12101